16 mayo, 2011

Gabriel Turmo senyala en roda de premsa: “Volem un Ajuntament més auster al servei dels ciutadans”El passat dimecres dia 11 de maig de 2011 es va presentar en roda de premsa pel candidat a l’Alcaldia de l’Ajuntament de Terrassa, Gabriel Turmo, acompanyat d’altres membres de la candidatura ( Alex Rodríguez- Antonio Pereira- Eva Magdalena- Florentina Tena- Toni Guil i Sergi Ariño ), les propostes del PP de Terrassa per un Ajuntament més auster al servei dels ciutadans-es de Terrassa.

Gabriel Turmo ha senyalat que “ volem un Ajuntament més auster al servei dels ciutadans, més obert i proper a la societat civil. Són posibles altres polítiques si es cambien les prioritats i se s’aplica una major austeritat en la despesa municipal.

Ha senyalat en relació al present mandat, marcat i determinat per la greu situació de crisis econòmica que venim patint des de fa anys, que la situació de crisis hauria d’haver determinat un canvi en les prioritats de les polítiques municipals i ha posat com exemple que pel PP no hauria estat una prioritat les actuacions dutes a terme respecte al Teatre Principal, un equipament ja inaugurat, excel.lent, però que en seu conjunt i des de la seva adquisició ha tingut un cost que supera, llevat errada, el 11 milions d’euros amb finançament de diferents Administracions.

Ha senyalat que des del PP entenem que en les circumstàncies actuals de crisis econòmica és necessari reforçar i continuar aplicant mesures a nivell municipal per pal.liar els seus efectes i intentar minimitzar el seu impacte i que a l’àmbit municipal l’Ajuntament pot jugar un paper actiu contra la crisis mitjançant plans d’ajust pressupostari que possibilitin amb una política d’austeritat en la despesa i d’optimització de recursos redefinir els objectius i prioritats.

 

Respecte a les principals propostes del programa ha destacat les següents:

 

-ELABORAR UN NOU PLA D’AUSTERITAT, RECORDANT QUE EL PLA QUE ES VA APROVAR PER L’AJUNTAMENT JA VA SER IMPULSAT DES DEL GRUP MUNICIPAL DEL PARTIT POPULAR

 

- REDUCCIÓ ENTRE D’ALTRES DESPESES DE LES SEGÜENTS:

- DESPESES PROTOCOLÀRIES

- DIETES DELS CÀRRECS ELECTES

- DESPESES DE PUBLICITAT

 

- REDUCCIÓ DE LES SUBVENCIONS ALS GRUPS POLÍTICS MUNICIPALS

REDUCCIÓ DE L’ENTRAMAT SOCIETARI MUNICIPAL AMB L’OBJECTIU D’ESTALVIAR COSTOS

 

- REDUCCIÓ DE LA DESPESA PRESCINDIBLE PER PODER DESTINAR MÉS RECURSOS A OFERIR SOLUCIONS ALS PROBLEMES REALS DELS TERRASSENCS

– REVISIÓ I REORIENTACIÓ EN LA SEVA INTEGRITAT DEL PROJECTE DEL PARC AUDIOVISUAL.

També ha fet referència a altres propostes per fer de l’Ajuntament un Ajuntament més proper i obert a la ciutadania:

 

- Impulsar la revisió del ROM, una eina bàsica per afavorir la plena participació dels terrassencs-ques a la política municipal.

– Impulsar la revisió del Reglament de Participació Ciutadana amb la finalitat de facilitar i promoure la participació ciutadana.

– Revisió del Reglament Municipal per l’ús de la llengua catalana.

– Garantir l’ús del català i el castellà en les relacions dels ciutadans amb l’Ajuntament.

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!