13 abril, 2012

Comunicat PP Terrassa – Pla Mandat Equip de Govern municipal ( PSC, ICV-EUiA )Terrassa, 12-04-2012:

 Des del Grup Municipal del PPC a l’Ajuntament de Terrassa, en relació al Document del Pla de Mandat de l’equip de govern municipal ( PSC; ICV-EUiA ) facilitat el passat dimarts dia 10-04-2012, el mateix dia que va ser presentat públicament en roda de premsa, i que entenem serà objecte de debat els propers dies entre els diferents Grups Municipals de l’Ajuntament, almenys aquesta és la voluntat que entenem ens van expressar des de l’equip de govern, manifestem el següent:

 - En primer lloc lamentar el retard en facilitar el document al nostre Grup si la voluntat de l’equip de govern veritablement era la de poder debatre i discutir amb temps el seu contingut, especialment respecte aquelles mesures i actuacions que quedarien integrades en els àmbits d’actuacions que en el seu moment es van consensuar per la revisió del Pacte Anticrisi.

 - En segon lloc anunciar i avançar que des del Grup Municipal del PPC de Terrassa no donarem suport al Document del Pla de Mandat, tot i que el nostre compromís és de treballar els propers dies per intentar assolir consensos parcials amb l’equip de govern sobre actuacions i mesures contemplades al Pla, prioritàriament en dos àmbits: polítiques de promoció de l’activitat econòmica i millora de les polítiques en l’àmbits dels serveis socials.          El document del Pla de Mandat és la fulla de ruta de PSC i ICV-EUiA, el seu programa d’actuació resultant dels seus propis programes electorals, amb importants i insalvables diferències amb el nostre Programa Electoral que és el nostre compromís i contracte amb la ciutadania i per tant la nostra fulla de ruta. Defensem un model i projecte de ciutat diferent que es materialitza amb les 500 propostes que aproximadament recull el nostre programa electoral.

 - En tercer lloc i com a primera valoració del contingut del document del Pla de Mandat ens preocupa notablement d’una banda la visió crítica que s’expressa respecte la “necessitat de reducció del dèficit i respecte a l’estabilitat i sostenibilitat de les finances públiques”. Fixar límits al dèficit de les Administracions és una garantia per disposar precisament d’uns comptes públics equilibrats. No es pot gastar més del que s’ingressa. És una qüestió de sentit comú i responsabilitat de la que l’equip de govern municipal sembla allunyar-se. D’altre banda ens preocupa, tot i que no s’indica de manera expressa però s’intueix, una línia de política tributària que sembla ser es materialitzarà els propers anys amb propostes d’increments dels tributs municipals.

 - En quart lloc, tot i compartir, amb una formulació diferent, que es situin com a prioritats ( Eixos estratègics 1 i 2 ), les polítiques de promoció de l’activitat econòmica i la millora de les polítiques en l’àmbit dels serveis socials, ens preocupa també notablement que no es contemplin com a prioritats les polítiques de seguretat i la defensa des de l’Ajuntament d’una immigració legal i integrada en drets i deures i d’un compromís de lluitar de manera activa des de l’àmbit local, en col.laboració amb altres administracions, contra la immigració irregular.

 - Finalment senyalar, respecte al conjunt de mesures que es detallen al document del Pla de Mandat, que en general i segons la nostra opinió es caracteritzen per una formulació genèrica e inconcreta, molt enunciativa. De fet el document és més descriptiu i d’anàlisis de la situació econòmica i social de la ciutat ( més del 50% del document ) que no pas progràmatic. 

 Grup Municipal del PPC de Terrassa

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!