27 junio, 2010

Cicle de Cinema Espiritual a TerrassaEl Bisbat de Terrassa vol apropar la religió als més joves i ha triat el cinema per aconseguir-ho. Per aquest motiu, posa en marxa el Primer Cicle de Cinema Espiritual, que se celebrarà del 13 al 17 de novembre al Cinema Catalunya.

El principal objectiu del cicle, amb el lema Trencats però sencers, és donar a conèixer als estudiants de secundària l’obra d’aquells autors que tenen un rerafons espiritual. Segons explica mossèn Josep Monfort, “no té una finalitat evangelitzadora, ni de conversió, sinó de reflexió sobre la reacció de l’ésser humà davant de situacions com una guerra, una malaltia,… i com ho supera”.

El primer dels títols que es projectarà és Crash. Dimarts 14, el títol triat és Millones, una faula infantil sobre els límits dels diners.. El dia 15, la pel·lícula serà Veté y vive sobre l’experiència de l’èxode. I pel que fa a dijous i divendres, es passarà En Amèrica amb la història d’una parella que emigra a Nova York des d’Irlanda després de la mort del seu fill Frankie. Les sessions de cinema seran matinals. Començaran a dos quarts de 10 amb una presentació, després es projectarà la pel·lícula i a continuació se’n farà un comentari. A més, el Bisbat proporciona a les escoles participants un dossier de material didàctic per treballar el tema de forma posterior a classe. El cicle de cinema espiritual fa tres anys que se celebra a Barcelona, on l’any passat hi van participar més de 5.000 estudiants.

Font: e-newterrassa

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!