20 marzo, 2014

El Partit Popular fa propostes pel comerç del Casc Antic• Els canvis comportarien una major accessibilitat i atractiu dels comerços i altres interessos culturals del Casc Antic.
• El trasllat de la parada d’autobusos turístics de Via Laietana al Passeig Lluís Companys que proposa Alberto Villagrasa evitaria els problemes que es causen al tràfic.
• Alberto Villagrasa planteja un canvi dels testos i les motos que s’aparquen a la vorera del carrer Princesa per fer els comerços més accessibles.

El secretari provincial del Partit Popular i regidor del Grup a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Villagrasa, aposta pel comerç al Casc Antic de la ciutat, i ho ha demostrat a les propostes fetes quant a aquest tema. La finalitat és dinamitzar el barri fent els comerços més accessibles i atractius, i tot això comptant amb el pacte de pressupostos.

Alberto Villagrasa subratlla l’enorme potencial que posseeixen el barri de Sant Pere i tot el Casc Antic: “S’han de potenciar aquests atractius, tant a veïns com a visitants”. Villagrasa també ha explicat que Sant Pere més Baix i Santa Caterina necessiten urgents mesures de dinamització comercial. En aquest sentit, el regidor ha proposat reformes que facilitarien l’accés i visibilitat dels comerços.

Un dels eixos comercials afectats és precisament el de Sant Pere més Baix, la solució al qual seria el trasllat de la parada d’autobusos turístics de Via Laietana a Lluís Companys. Els problemes que comporta actualment al tràfic dificulta l’accés als visitants tant als atractius culturals com als comercials del barri. La instal•lació d’una plataforma única a aquest fi al Passeig Lluís Companys té com a finalitat col•lateral beneficiar els comerços. Aquest carrer esdevindria l’eix d’unió entre Via Laietana i Lluís Companys i els turistes passarien pel Casc Antic per arribar al Barri Gòtic i potenciar els seus beneficis.

Així mateix, Alberto Villagrasa ha observat al carrer Princesa, on va haver-hi una inversió per ampliar les voreres, hi ha a les mateixes uns grans testos que dificulten el pas. A més, entre els testos s’aparquen les motos i això fa impossible l’accés als comerços, que perden visibilitat i per tant l’oportunitat d’oferir els seus productes als vianants. Villagrasa proposa canviar aquests testos per altres que no ocupin més del 20% de la vorera i evitar l’aparcament de motos a la mateixa, ja que es compta amb la possibilitat d’aparcar-les a les zones habilitades a aquest fi. Tot això portaria el carrer Princesa a recuperar la seva tradició comercial.

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!