13 abril, 2011

Conferència de Gabriel Turmo a l’Ateneu Terrassenc sobre les “Perspectives de futur a Terrassa”El passat 21 de març de 2011, el nostre president i alcaldable a l’Ajuntament de Terrassa, en Gabriel Turmo, va realitzar una conferència a l’Ateneu Terrassenc, on va presentar varies reflexions sobre el present i el futur de Terrassa que en síntesi serien les següents:

En relació al creixement demogràfic: de 1995 al 2011 s’ha passat a Terrassa de 165.000-habitants a quasi 215.000-habitants.

Primera reflexió: quin model de creixement volem. El nombre d’habitants no és per nosaltres un valor, una dada que determini l’excel.lència, la qualitat d’un municipi. Comparteixo l’aspiració del Sr Alcalde en arribar a ser la 3ª ciutat de Catalunya, o fins i tot la segona, però per qualitat de vida, pels serveis, pels equipaments, per les infraestructures, no només pel nombre d’habitants.

 

En relació al Pacte de Terrassa per la Cohesió davant la crisi: pacte municipal assolit per tots els Grups Municipals per fer front a la crisi des de l’àmbit local ( contempla un total de 42 mesures )

La greu situació de crisi econòmica ha tingut i té per Terrassa, per milers de terrassencs-ques, efectes molt greus i consequències molt dramàtiques.

Segona reflexió: cal reorientar i revisar, de manera conjunta i consensuada, el Pacte de Terrassa per la Cohesió davant la crisi.

 

En relació a les infraestructures: retards en l’execució del IV Cinturó. És un bon exemple, front a les potencialitats de Terrassa, d’oportunitats perdudes.

Tercera reflexió: És una infraestructura viària fonamental i prioritària per Terrassa i el seu desenvolupament futur. Ha estat un pas enrera que l’Ajuntament no es posicionés de manera clara sobre el model de IV Cinturó.

 

Problemàtiques de la ciutat:

4ª reflexió: cal afrontar de cara les mancances i problemàtiques que té Terrassa, parlant sense por de les seves problemàtiques, reconeixent la seva existencia i aportant i proposant solucions.

Centrant-nos en 3 aspectes, un d’ells la Immigració: si segons una enquesta de la Diputació del mes d’octubre de 2.010 resulta que el principal problema de Terrassa per les persones enquestades, en una situació de greu crisi econòmica, és la immigració, significa que alguna cosa no s’està fent bé i que s’ha de parlar sobre el tema. No es pot donar la esquena a la realitat si es vol mirar cap al futur.

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!